Palvelut

Tervetuloa asioimaan Tikkurilan Ykkösapteekkiin!

Annosjakelu

Asiakas saa kerralla kahden viikon ajaksi tarvitsemansa lääkkeet annospusseissa, jotka pakataan koneellisesti. Konejakelu on hygieenisempää ja virheettömämpää kuin käsin jakelu dosetteihin. Asiakas maksaa vain käyttämistään lääkkeistä. Koska lääkkeet hankitaan kahden viikon erissä, lääkehoidon muuttuessa asiakkaalle ei jää suuria määriä ylimääräisiä lääkkeitä. Palvelu on asiakkaalle maksullinen. Kela korvaa osan maksusta asiakkaalle tiettyjen edellytysten täyttyessä.

Lääkeneuvonta
Vastaamme mielellään tuotteisiimme sekä niiden tilaamiseen liittyviin kysymyksiin. Lääkeneuvonnassa palvelee aina lääkealan ammattilainen eli farmaseutti tai proviisori.
Voit ottaa meihin yhteyttä:

Lääkehoidon arviointi

Lääkkäiden monilääkitys on yleistynyt, koska yhä useampia sairauksia voidaan hoitaa lääkkein. Monilääkityksiin liittyy kuitenkin riskejä, kuten päällekkäiset lääkitykset, vanhentuneet käyttöaiheet tai iäkkäille sopimattomien lääkkeiden käyttö.
Lääkehoidon kokonaisarvioinnilla tarkoitetaan maksullista palvelua, jossa tähän erikoistunut farmaseutti tai proviisori tekee perusteellisen arvioinnin lääkitysten asianmukaisuudesta.

Reseptien uusinta

Voit pyytää meiltä reseptin uudistamista. Uusimispyyntö voidaan tehdä alle 16 kuukautta sitten määrätyistä tai uusituista resepteistä. Apteekki ei voi taata, että lääkäri aina uusii reseptin pyynnön perusteella. Uusinta voi myös vaatia käyntiä laboratoriokokeissa tai lääkärin vastaanotolla. Lääkäri käsittelee uusimispyynnön kahdeksan vuorokauden kuluessa. Tieto uusimispyynnön käsittelystä on mahdollista saada tekstiviestinä matkapuhelimeen.

Lääkejätteiden vastaanotto
Lääkejätettä ovat kaikki käyttämättä jääneet, vanhentuneet tai sellaiset lääkkeet, joiden käytön viranomainen, lääkkeen valmistaja, myyntiluvan tai rekisteröinnin haltija on kieltänyt. Lääkejäte on aina vaarallista jätettä, joka on hävitettävä oikein. 


  • Tarkista lääkekaappisi säännöllisesti ja poista sieltä vanhentuneet tai käyttämättä jääneet lääkkeet.

  • Poista reseptilääkkeistä ohjeliput tietosuojan takia.

  • Ota vanhat tai käyttämättä jääneet tabletit ja kapselit pois alkuperäispakkauksistaan, pakkaa ne irrallisina läpinäkyvään muovipussiin ja tuo ne apteekkiin.

  • Palauta nestemäiset lääkkeet, voiteet ja aerosolit apteekkiin niiden omissa pakkauksissaan. Varmista, että nestemäiset lääkkeet eivät vuoda.

  • Toimita jodipitoiset lääkkeet ja elohopeakuumemittarit apteekkiin muusta lääkejätteestä erillään.

  • Palauta sytostaattia sisältävät lääkejätteet (syövän hoidossa käytettävät lääkkeet ja esimerkiksi metotreksaattia sisältävät valmisteet) erillisessä muovipussissa ja alkuperäispakkauksissaan.
Lääkevalmistus

Apteekissa myytävät tuotteet ovat nykyään pääosin tehdasvalmisteita, mutta meilläkin valmistetaan säännöllisesti lääkkeitä.

Joskus saatat saada lääkäriltäsi lääkemääräyksen, johon on kirjattu ohje apteekissa valmistettavalle lääkkeelle. Lääke voi olla kapselivalmiste, syyläliuos tai vaikkapa yskänlääke. Tavallisesti kysymyksessä on kuitenkin voidevalmiste, jota ei ole juuri halutulla koostumuksella saatavissa tehdasvalmisteena. Valmiste on siis räätälöity juuri sinun tarpeittesi mukaan.
Reseptin perusteella farmaseutti valmistaa ja pakkaa voiteen apteekin laboratoriotiloissa. Laboratoriotilat ovat apteekin puhtainta aluetta ja säännöllisillä puhdistus- ja kontrollitoimenpiteillä varmistetaan, ettei tiloissa ole pölyä tai mikrobeja. Myös kaikki tarvittavat välineet ja pakkausmateriaalit käyvät tarkan käsittelyn läpi ennen niiden käyttöönottoa. Näin tiedämme, että saat käyttöösi ensiluokkaisia tuotteita.

Yksilöllisesti räätälöitävät hyvinvointipalvelut

Elintapavalmennus
Psyykkinen valmennus
Stressinhallintavalmennus
Personal trainer-palvelut

Kysy lisää apteekkarilta!

Tule käymään

Kielotie 11
01300 Vantaa
Sijainti kartalla >

Verkkoapteekki >

Olemme avoinna

Ma-pe: 8-21
La-su: 10-18
Pyhät: 10-18